Az elmúlt egy hét új idézetei

Nem kell vele foglalkozni, hogy mit gondolnak rólunk a hülyék, koncentráljunk inkább a többiekre, mert miattuk éri meg emberekkel foglalkozni.

Kordos Szabolcs

Olykor ki kell állnunk magunkért, más úgysem fog.

Kordos Szabolcs

Az alkoholizmus betegség, így aztán nem szégyellni kell, hanem gyógyítani. Az autószerelő sem titkolja, ha fájnak az ízületei a sok görnyedéstől, kocsi alatt fekvéstől, egy pincérnek miért kellene tagadnia, hogy beleesett a vendéglátósok ismert csapdájába, a szerfüggőségbe.

Kordos Szabolcs

Ilyen a vendéglátós szakma. Mi vagy mezítláb bulizunk, vagy lakkcipőben. Nincs arany középút.

Kordos Szabolcs

A drog (...) megmérgez mindent, nem csak a testet, hanem az emberi kapcsolatokat is.

Kordos Szabolcs

Megkülönböztetném a megélhetési szakácsot attól, aki valóban komolyan gondolja ezt a szakmát. Előbbi megcsinálja azt, amit muszáj, de közben azon gondolkodik, hogy mikor lehet végre hazamenni. Ám az utóbbi szenvedéllyel teszi a dolgát.

Kordos Szabolcs

Olyan a világ, mint egy nagy játszótér, és csak rajtam múlik, hogy melyik játékot választom belőle.

Kordos Szabolcs

Sok séf beleesik abba a hibába, hogy egy bizonyos szint felett úgy érzi, neki már nem kell fakanalat ragadnia, az amolyan aljamunka, inkább öltönyben, tárgyalókban, fejben főzi meg az ételeket. Aki így gondolkodik, szerintem soha nem élvezte igazán a munkáját. A jó szakács szeret főzni. Kellenek neki az új élmények, az illatok, a főzés öröme.

Kordos Szabolcs

Hogy pontosan mit keresnek a Michelin-ellenőrök, az egy olyan összetett, messzire mutató kérdés, mint hogy "mit akar a nő". Sokan próbálták már megfejteni a rejtélyt, néhányan pedig közelebb járnak a megoldáshoz, mint mások, a megkérdőjelezhetetlen igazságnak azonban senki sincs birtokában.

Kordos Szabolcs

Nem az Oscar-díj tesz színésszé vagy rendezővé, és nem a csillag farag belőled sikeres séfet vagy gazdag tulajdonost.

Kordos Szabolcs

A Facebook lehetőséget ad arra, hogy az ember viszonylag diszkréten kopogtasson a másiknál, és jelezze: tudom, hogy kicsit eltűntem, de most kellene a segítséged.

Kordos Szabolcs

A vendéglátózásban régen az volt a jó, hogy sokat lehetett lopni. Ma az a jó, hogy már lopni sem szükséges.

Kordos Szabolcs

Az internetes vélemények képesek egy éttermet a mennybe repíteni, vagy a pokolba taszítani. Míg régebben néhány újság kritikusaitól rettegtek a vendéglősök, ma mindenkitől tarthatnak, aki valaha átlépi a küszöbüket. A rendszer persze igazságosabbá is vált, hiszen a több száz vagy ezer felhasználó visszajelzése alighanem hitelesebb képet ad az ételekről és a kiszolgálásról, mint egy-egy nagy tekintélyű kritikus szubjektív értékelése.

Kordos Szabolcs

A csúcsgasztronómia világában nem létezik jól elvégzett munka, sikeres befejezés: minden egyes tányérral újraindul a harc a vendégek kegyeiért. Elég egy rosszul felszeletelt zöldség, egy túlsütött húsdarab, és oda a korábban megszerzett tekintély. A közönség nem kegyelmez: a hibákat kíméletlenül feltárja, ami ma sikkes és trendi, az holnap már avítt és unalmas, aki most kiskirálynak érezheti magát, pár hónap múlva a feledés homályába vész.

Kordos Szabolcs

Ollyan az ember elméje, mint a viasz, mellyben a míg lágy, szép, rút figurát egyaránt könnyen belé nyomhatsz, de minekutána meg-megkeményült, nem könnyen törlöd ki belőlle. Így a gyermeket is jóra, rosszra könnyen szoktathadd, de ha megvénült, nehezen irtod a rosszat ki az ő elméjéből.

Mátyus István

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom