Kiadók listája

21. Század Kiadó

A 21. Század Kiadó - XXI. Század Kiadó néven - 2010-ben alakult. Elsősorban magyar és külföldi bestsellerek megjelentetésével foglalkozik, de jelentős figyelmet fordít a magyarországi viszonyokat bemutató tényirodalomra is.

Agave Könyvek

Az Agave kiadó 2003-ban alakult, annak a felismerésnek egyenes következményeként, hogy egyes angol nyelven olvasott, rajongásig szeretett írók regényeinek magyarországi megjelenésére teljesen felesleges lélegzet-visszafojtva várnunk. Ezek az írók és ezek a könyvek, legyenek bármilyen népszerűek és nagyrabecsültek szerte a világon, valamilyen okból elkerülték a hazai kiadók figyelmét, és az egyetlen módja annak, hogy a magyar olvasóközönség megismerje őket, ha ezeket a regényeket egy új kiadó adja ki.

Akadémiai Kiadó

Az Akadémiai Kiadó Magyarország legrégibb, 1828 óta folyamatosan működő kiadója. Alapítója a Magyar Tudományos Akadémia, küldetése a magyar és az egyetemes tudomány szolgálata, azaz a szaktudományok új felfedezéseinek publikálása, a kutatók közti globális információcsere hatékony támogatása, illetve a tudományos eredmények közkinccsé tétele az értékes és megbízható tudást kereső széles közönség számára.

Akkord Kiadó

Cím: 1054 Budapest, Vadász u. 29.

Alexandra Kiadó

A pécsi székhelyű Alexandra Kiadó 1993-ban jött létre, s az elmúlt több mint húsz év alatt a hazai könyvpiac meghatározó szereplőjévé vált.

Alinea Kiadó

Az Alinea Kiadó 2000-ben alakult. Fő tevékenységük a gazdasági, üzleti szakkönyvek kiadása. Kínálatukban a kezdetektől szerepelnek a gasztronómia és a borkultúra témakörébe tartozó könyvek is, és az elmúlt években a szépirodalom szerepe is jelentőssé vált.

Álomgyár Kiadó

Cím: 1072 Budapest, Rákóczi út 42.

Amrita Könyvkiadó

Az Amrita Könyvkiadó Osho által írt, illetve róla szóló könyvek kiadásával foglalkozik.

Animus Kiadó

Az Animus Kiadót 1991 decemberében alapították. Az első Animus-kiadvány a ma is népszerű Kisokos zsebnyelvkönyv sorozatot elindító Angol nyelvtani összefoglaló volt, melyet még tizenkét kötet követett. A kiadó az évek során egyre inkább több műfajúvá vált. A nyelvkönyvek kiadása mellé előbb a híres amerikai pszichokrimi író, Dean R. Koontz műveinek gondozása, majd az Önsegítő Könyvek sorozat és humoros ajándékkönyvek megjelentetése társult. Igazi ismertségét a Harry Potter sorozat kiadása hozta meg. A hét kötet megjelentetésének éveiben a kiadó jelentős gyermek-ifjúsági profilt is kiépített, az utóbbi években pedig a felnőtteknek szóló irodalom is egyre nagyobb súlyt képvisel a kínálatában.

Aquila Könyvkiadó

Cím: 4024, Debrecen, Batthyány u. 20.

Athenaeum Kiadó

Az 1842-ben alapult Athenaeum Kiadó kínálatában a hazai és nemzetközi szépirodalmi művek éppúgy megtalálhatóak, mint a korunk társadalmi és természeti kihívásaival foglalkozó, tudományos ismeretterjesztő könyvek.

Bagolyvár Kiadó

Cím: 1026 Budapest, Júlia u. 3.

Bioenergetic Kiadó

A Bioenergetic Kiadó könyveivel, illetve az általa forgalmazott termékekkel immár 15 éve áll az egészséges testi-lelki életmód szolgálatában.

Cartaphilus Könyvkiadó

Fő profiluk a szépirodalom, de kínálatukban szerepel jó néhány társadalomtudományi alapmű, és nem feledkeznek meg a gyerekekről és szüleikről sem.

Ciceró Könyvstúdió

Cím: 1126 Budapest, Tartsay Vilmos u. 4.

Cor Leonis Kiadó

A Cor Leonis Kiadó 2003-ban asztrológiai könyvek kiadójaként kezdte tevékenységét. Nevét is a legfényesebb álló csillagról, az Oroszlán csillagkép szívéről kapta. Az évek során az asztrológiai könyvek mellett a kiadó tevékenysége kiteljesedett, és mára már minden műfajban változatos műveket publikál.

Corvina Kiadó

Az 1955-ben alapított Corvina Kiadó művészeti albumokat, ismeretterjesztő, idegen nyelvű és idegenforgalmi kiadványokat, illetve tankönyveket, nyelvkönyveket jelentet meg.

Dacia Könyvkiadó

A Dacia Könyvkiadó a romániai könyvkiadás 1970-ben történt átszervezése során Kolozsvárt létesült vállalat. A nagy múltú kolozsvári könyvkiadás hagyományait felelevenítve az irodalom, a művelődés és a tudomány helyi eredményeinek országos szintű és igényű közvetítését tűzte ki céljául román, magyar és német nyelvű kiadványaival.

Dáin Kiadó

Fantasy, horror és tudományos-fantasztikus művek kiadója.

Decens Magazin Média

Cím: 2051 Biatorbágy, Hámori I. u. 27.

Delej Kiadó

Cím: Budapest, Spáhi u. 31.

Delta Vision Kiadó

A Delta Vision Kiadó elsősorban sci-fi és fantasy könyvek kiadásával foglalkozik.

Duna Kiadó

A kiadó közel húszéves kiadói és könyvterjesztői tapasztalattal rendelkezik, hisz a mai kiadó elődje Magyarország első magánkiadója volt. Igen népszerűek az egészségügyi, pszichológiai témájú könyvei és a neves külföldi szerzők ismeretterjesztő, tanácsadó kiadványai. A szépirodalmi művek terén a kiadó különös hangsúlyt fektet a kortárs irodalom terjesztésére, ennek keretében a fiatal, és nem csak fiatal, de "pályakezdő" szerzők felkarolására.

Édesvíz Kiadó

Az Édesvíz Kiadó, Magyarország első ezoterikus könyvkiadója 1989-ben, közvetlenül a rendszerváltás után alakult. Azóta több mint 1000 kötetet jelentettek meg a test-lélek-szellem, a keleti filozófiák, a természetgyógyászat, az ezoterikus pszichológia és a pozitív gondolkodás területén.

Egmont Kiadó

Egmont H. Petersen vállalkozása 1878-ban, Koppenhágában egyszemélyes nyomdászatként indult. Az Egmont 1989-ben nyitott irodát Budapesten. Gyermek- és ifjúsági kiadványaikkal a piac vezető kiadói között foglalnak helyet.

Európa könyvkiadó

Az Európa patinás, több mint 50 éve működő irodalmi könyvkiadó. Fő profilja a világirodalom klasszikus és reprezentatív kortárs alkotásainak megjelentetése. Tematikus és szerzői sorozatai mellett szórakoztató irodalmat, valamint társadalomtudományi és tudományos ismeretterjesztő műveket is kiad.

Evangéliumi Kiadó

Munkájukat közvetlen az 1956. októberi forradalom után, 1957 tavaszán Németországban kezdték el, mivel az akkori politikai rendszer tiltotta Magyarországon a keresztyén irodalom kiadását és terjesztését. Ezért a kiadó az első 30 évben minden szolgálatát Németországból végezte, az 1989-es fordulat óta pedig munkájuk súlypontja Budapestre helyeződött át. Szolgálatukat önkéntes adományokból tartják fenn.

Fabyen Kft.

A Fabyen Kft. Vavyen Fable könyveinek kiadásával foglalkozik.

Fapadoskönyv Kiadó

Fekete Sas Kiadó

A Fekete Sas Kiadót 1990-ben alapította Fazakas István kiadói szerkesztő egyéni vállalkozásként. A kiadó elsősorban szépirodalmi, társadalomtudományi, néprajzi, művelődés- és kultúrtörténeti műveket jelentet meg.

Fumax Kiadó

A kiadó neve egy mozaikszó, a Fumetti, Manga, Comix (comics) szavakból lett összerakva, tehát a képregény szó olasz, japán és angol megfelelőjéből, mert eredetileg kizárólag képregények megjelentetésére alakultak, és 2005-től 2011 nyaráig így is működtek. Ez idő alatt 55 képregénykötetük jelent meg, amellyel az egyik legjelentősebb képregénykiadónak számítanak Magyarországon. 2011 elején felhagytak a képregényekkel, és azóta könyvkiadással foglalkoznak.

Gabo Kiadó

Cím: 1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 66.

General Press Könyvkiadó

A több mint két évtizede működő General Press Kiadó bestsellerek, romantikus regények, tudományos ismeretterjesztő könyvek kiadásával foglalkozik.

Genius Könyvkiadó

1920-ban alakult, Káldor Miksa kezdeményezésére alakult kiadó.

Geopen Kiadó

Geopen Kiadót csaknem tizenöt éve jegyzik a magyar könyvpiacon. Regényeit elsősorban a színvonalas kortárs világirodalom kínálatából válogatja, de nem zárkózik el a magyar kortárs irodalom kiadásától sem. Arra törekszik, hogy világszerte ismert, nemzeti irodalmukat képviselő szerzők műveit magyarul közvetítse. Kutatja az új tehetségeket ezzel is színesítve kiadói palettáját.

Gold Book Könyvkiadó

A Gold Book Könyvkiadó 1994-ben jött létre családi vállalkozásként, jelenleg is így működik. Kezdetben főleg romantikus könyveket adott. 2000-ben profilváltás történt, előtérbe kerültek az ókor- és bibliatörténeti ismeretterjesztő művek, a szabadkőművességgel és titkos társaságokkal foglalkozó munkák.

Gondolat Kiadó

A Gondolat Kiadó az összefoglaló néven tudományos ismeretterjesztőnek nevezett könyvek legnagyobb magyar kiadójaként vált ismertté az olvasók körében. A kiadó felélesztése 2000-ben indult. Eddig leginkább a társadalomtudományokra és a művészetekre összpontosított, és jelenleg mintegy évi 90 új művet ad ki.

Harlequin Kiadó

Angolszász nyelven írt romantikus történetek megjelentetésével foglalkozó kiadó.

Harmat Kiadó

A kiadó egyetemista, főiskolás diákok kezdeményezésére jött létre 1990-ben. Céljuk az volt, hogy színvonalas irodalommal láthassák el a kereszténység iránt érdeklődőket, és hogy segíthessék hitbeli és életvezetési kérdésekben, úgy, hogy megőrzik a hit személyességét és egyben igényességét is.

Háttér Kiadó

A Háttér Kiadó küldetése a közérthető, a túlságosan szaktudományos nyelvezettől tartózkodó, de igényes pszichológiai könyvek és magas színvonalú ismeretterjesztő és irodalmi művek kiadása.

Helikon Kiadó

A több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező Helikon Kiadó a filozófiai, történelmi, szociológiai, pszichológiai, esztétikai és irodalomtörténeti munkák mellett szépirodalmi művek kiadásával is foglalkozik.

Holló és Társa

Cím: 7400 Kaposvár, Múzeum u. 2.

Holnap Kiadó

A Holnap Kiadó 1989-ben indult és a kortárs magyar irodalom közreadására, fiatal magyar írók műhelyeként jött létre. A különféle érdeklődési körű olvasók igényeihez szeretnének alkalmazkodni, így mára már közel ezer címet és több tucat sorozatot adtak ki.

Hunga-Print Nyomda és Kiadó

1991 és 1995 között működő kiadó.

Hungarovox Kiadó

Cím: 1137 Budapest, Radnóti Miklós u. 11.

HVG Kiadó

A HVG Kiadó minden kiadványa valós tényekre épít, és a tudásátadást célozza. Neves szerzőktől, a világ legújabb, sokszor meghökkentő trendjeiről szóló gondolatébresztő könyvek - üzlet, menedzsment, pszichológia, önismeret, népszerű tudomány, életrajz, tényfeltáró irodalom témakörökben.

I.P.C. Könyvek

Az I.P.C Könyvek 1989-ben jelent meg először a könyvpiacon, akkor még I.P.COOP néven. Működésük 20 éve alatt 450-500 könyvet adtak ki. Bár pontos számítás nem készült, az eddig kiadott könyvek összpéldányszáma vélhetően meghaladja a hárommilliót.

Jaffa Kiadó

Cím: 1066 Budapest, Nyugati tér 1. IV. em.

Jelenkor Kiadó

A Jelenkor Kiadónak 1993 óta legfőbb törekvése a kortárs magyar irodalom és filozófia fejlődésének előmozdítása, szellemi és nemzetközi kontextusának megteremtése, a klasszikus és kortárs európai irodalom értékeinek közvetítése. Szlogenjük: "Mindig kíváncsian, mindig az első vonalban."

JLX Kiadó

A JLX Kiadó 1988 óta működik a könyvkiadói piacon. Amerikai, angol és más nemzetközi bestseller szerzők regényeit hozza el a magyar olvasóknak, mi több magukat a szerzőket is megismerteti az itthoni olvasóközönséggel. Kínálatukban fiction, non-fiction, romantikus és bűnügyi regények, hírességekről szóló munkák, vallásos és egyházi kiadványok, illusztrált kézműves és ismeretterjesztő albumok, természetgyógyászati könyvek szerepelnek.

K.u.K. Kiadó

A K.u.K. Kiadó 1991 decemberében alakult. A cég tulajdonosainak több évtizedes szakmai tapasztalata a garancia a kiadónál megjelent évi 20-30 új kötet minőségére. A K.u.K. név (bár voltaképpen a tulajdonosok nevének kezdőbetűit rejti) kifejezi a cég filozófiáját: "békebeli" színvonalú könyvek minden témakörben.

Kairosz Könyvkiadó

Aki fogott már kézbe Kairosz-könyvet, netalán járt is már a kiadó picinyke helyiségében az Apály utcában, tudja, hogy egy igazi régi vágású könyvkészítő, könyvkínáló műhellyel van dolga.

Kalligram Kiadó

Az 1991-ben alapított pozsonyi Kalligram Könyv- és Lapkiadó Kft. a magyar irodalom és könyvkiadás egyik legismertebb műhelye. Szerzőik és munkatársaik között megtalálhatók a kortárs magyar, illetve a közép-európai szellemi élet jeles képviselői. A szépirodalom mellett irodalomtörténeti, társadalom- és történettudományi, filozófiai-esztétikai munkák és gyermekkönyvek is szerepelnek a kiadó repertoárjában.

Kassák Könyvkiadó

Bölcseleti és ismeretterjesztő könyvekkel foglalkozó kiadó, aminek alapítója Vágó Gy. Zsuzsanna.

Kelly Kiadó

Kolibri Kiadó

A Libri csoporthoz tartozó Kolibri Kiadó gyermek- és ifjúsági könyvek kiadásával foglalkozik.

Korda Kiadó

A Jézus Szíve Társaság alapítója, Bíró Xavér Ferenc 1919-ben Budapesten megalapította a Korda Ipari és Kereskedelmi Részvénytársaságot, nyomdával, üzletekkel. Saját kiadású könyveiken kívül keresztény szellemiségű könyvek, valamint fiataloknak, házasoknak, gyerekeknek, felnőtteknek irodalom, imafüzetek, társasjátékok kaphatóak az üzleteikben.

Kossuth Kiadó

A Kossuth Kiadó a magyar könyv- és multimédia piac egyik vezető szereplője. A több mint 50 éves múlttal rendelkező cég célja, hogy mindenkor magas színvonalú és értékes ismeretterjesztő műveket adjon olvasóink kezébe.

Kozmosz Könyvek

Az 1960-80-as években aktív, elsősorban magyar és külföldi sci-fi könyvekkel foglalkozó kiadó.

Kráter Műhely Egyesület

A Kráter Műhely Egyesület mai magyar irodalmi művek kiadása mellett fő céljának tekinti a múltban kitagadott vagy elhallgattatott írók munkáinak eljuttatását az olvasókhoz - határainkon kívül és belül. A kiadó évente 35-40 könyvet ad ki.

Kriterion Könyvkiadó

Az 1969 decemberében életre hívott intézmény feladataként a Romániában élő nemzetiségek kultúrájának ápolását jelölte meg a kormányrendelet. A kiadó az átszervezett Állami Irodalmi Könyvkiadó, valamint az Ifjúsági Könyvkiadó nemzetiségi szerkesztőségének jogutódjaként kezdte meg tevékenységét, de hamarosan messze túlnőtt elődein a kiváló vezetés, valamint a tapasztalt szakemberek közé fokozatosan beépült fiatal munkatársak közös erőfeszítéseinek eredményeképpen.

Kulcslyuk Kiadó

Cím: 1122 Budapest, Széll Kálmán tér 12.

Könyvmolyképző Kiadó

A Könyvmolyképző Kiadó 2000-ben kezdett gyermek és ifjúsági irodalommal foglalkozni. Később a felnőtt szépirodalom ill. igényes szórakoztató irodalom is a palettájára került.

Laurus Kiadó

Lazi Kiadó

A Lazi Könyvkiadó Kft. 1994-ben alakult. A kiadó fő profilja az értékes magyar és külföldi szépirodalom, a filozófiai témájú művek megjelentetése, de jelentős a kézműves, foglalkoztató kiadványok és a szórakoztató könyveinek száma is.

Libri Könyvkiadó

A Libri Könyvkiadót 2011 augusztusában alapította a Libri Könyvkereskedelmi Kft. tulajdonosa, a Nyitott Könyvműhely tulajdonosa és a Magvető Kiadó egykori főszerkesztője. A Nyitott Könyvműhely jogutódjaként működő cég nyitott profilú kiadóként a kortárs magyar- és nemzetközi irodalom mellett szórakoztató irodalom, ismeretterjesztő és gyerekkönyvek, illetve képregények kiadásával is foglalkozik; különös figyelmet fordítva a jelen társadalmi problémáira és kérdéseire. Bár a Libri Könyvkereskedelmi Kft. és a Libri Kiadó külön cégekként funkcionálnak, a két szervezet egymással szorosan együttműködik.

Littera Nova Kiadó

Cím: 1132 Budapest, Victor Hugo u. 11-15.

M-érték Kiadó

Az M-érték Kiadó fő területe a non-fiction kiadványok megjelentetése, ezen belül elsősorban az egészségről és alternatív gyógyászatról szóló könyvek kiadása.

Maecenas Kiadó

A Maecenas Kiadó első kiadványa 1987 májusában jelent meg. "Amikor a kiadó alapítói még javában cseperedtek, nem volt televízió; helyette is olvastunk. Most megint nincs. Ezért bízunk a könyv és az olvasás új reneszánszában."

Magvető Kiadó

A Magvető Könyvkiadót 1955-ben alapította az akkori kulturális kormányzat az új magyar irodalom kiadására. A kiadó mindvégig megőrizte elsődleges profiljának a kortárs magyar irodalom gondozását.

Magyar Helikon

Az 1957-ben megalapított Magyar Helikon Könyvkiadó klasszikus művek kiadására valamint a magyar könyvművészeti hagyományok ápolására és továbbfejlesztésére létrehozott állami vállalkozás volt, ami 1965 és 1982 között beolvadt az Európa Könyvkiadóba annak könyvművészeti osztályaként, majd 1982-től önálló kiadóvá és magánvállalkozássá vált. Jelenlegi hivatalos neve Helikon Kiadó Kft.

Magyar Könyvklub

Manó Könyvek

A 2004-ben alapított Manó Könyvek küldetése a minőségi, de mindenki számára elérhető gyerekkönyvek kiadása. A legkisebbeknek szóló leporellóktól, lapozóktól, színezőktől és fürdős könyvektől a mesegyűjteményeken, ismeretterjesztő sorozatokon és első olvasókon át a tinédzsereknek szóló regényekig számos kiadvánnyal van jelen a piacon.

Maxim Könyvkiadó

Az 1999-ben alakult Maxim Könyvkiadó fő profilja középiskolai és általános iskolai tankönyvek és segédtankönyvek, illetve nyelvkönyvek valamint ifjúsági regények kiadása.

Medio Kiadó

A kiadó elsősorban Hamvas Béla könyveinek kiadásával foglalkozik.

Mentor Kiadó

A Mentor Kiadót 1992. februárjában a Látó szépirodalmi folyóirat akkori munkatársai alapították. A lap szellemi körére épülve 1993-ban kezdett kiadóként működni, határozott szándékaként jelölve meg az élő erdélyi magyar írók műveinek kiadását.

Metropolis Media

A Metropolis Media az 1972-ben alapított Galaktika magazin, a Galaktika XL, a MetaGalaktika és a HiperGalaktika antológiák, a Galaktika Fantasztikus Könyvek és a Metropolis Könyvek kiadójaként Magyarország vezető science-fiction könyv - és magazinkiadója.

Móra Könyvkiadó

A Móra Kiadó klasszikus és kortárs, hazai és külföldi gyermek- és ifjúsági irodalom, a gyermekkultúra hagyományőrző és értékteremtő szellemi műhelye. Az 1950-ben alapított kiadó 1957-ben vette föl Móra Ferenc nevét, és évtizedeken át - a magyar kiadói struktúrának megfelelően - a gyermek- és ifjúsági irodalom egyedüli közvetítője volt. A 1990-es évektől részvénytársasági formában folytatja munkáját, évente közel 100 címet jelentet meg.

MotiBooks Kiadó

A MotiBooks Kiadó elsősorban motivációs, szemléletfejlesztő könyvek kiadásával foglalkozik.

Noran Libro Kiadó

Szépirodalmi könyvkiadó, erős társadalomtudományi vonallal.

Nyitott Könyvműhely

A Nyitott Könyvműhely 2004 óta igyekszik a magyarországi könyvkiadás sokszínű palettáján egyedi arculatát kialakítani. Fő célja elsősorban olyan szépirodalmi, társadalomtudományi és művészeti könyvek kiadása, amelyek a társadalom egészét érintő kérdésekkel, problémákkal foglalkoznak. 2011 végétől Libri könyvkiadó néven folytatja tevékenységét.

Osiris Kiadó

Az 1994-ben alapított kiadó tudományos és szépirodalmi könyvek kiadásával foglalkozik. Jelszavukat Francis Bacontől kölcsönözték: "A tudás maga a hatalom.".

Palatinus Kiadó

A Palatinus Kiadó az ezredfordulón indult könyves műhely, amely a klasszikus és a kortárs magyar irodalom jeles képviselőinek életművét, munkásságát gondozza. Kínálatukban az olvasók folyamatosan különleges életműsorozatokkal találkozhatnak. A kiadó ambíciója és egyik jellegzetessége, hogy új arcokat fedez föl a magyar irodalomban. A világirodalmat képviseli a Nobel-díjasok sorozata, amelyben a díjazott klasszikusok korábban magyarul meg nem jelent művei is szerepelnek, vagy újra a köztudatba emel egykori nagy sikereket. Film- és médiaelméleti sorozatukban hiánypótló szakmunkák jelennek meg. Erős profilja a kiadónak a legendás magyar orientalisztika kiemelkedő műveinek közreadása.

Park Könyvkiadó

A Park Kiadó 1988-ban indult, sokszínű tematikájú kiadó.

Partvonal Kiadó

A 2005-ben alakult Partvonal Kiadó a családi témákra fókuszál, helyet kap benne az egészségvédelem, a gyereknevelés, a gasztronómia, a skandináv krimi és a sport. A kiadó mottója: "A könyvben nem az érték, ami le van írva, hanem amit kiolvasunk belőle. Minden szó arra való, hogy megindítson bennünk egy folyamatot, s mi ezt hitelesítsük." (Kosztolányi Dezső)

Pioneer Books

Az Alexandra kiadócsoporthoz tartozó Pioneer Books célja, hogy a női olvasóközönséghez szívünkhöz szóló műveket juttassanak el.

Publio Kiadó

A Publikó Kiadó szerzői könyvkiadással foglalkozik.

Sanoma Budapest Kiadó

Cím: 1037 Budapest, Montevideo u. 9.

Saxum Kiadó

A Saxum Kiadó 1995-ben alakult, tulajdonosai és munkatársai a könyvszakmában sokéves, évtizedes könyvszakmai gyakorlattal rendelkeznek.

Scolar Kiadó

A Scolar Kiadót 1994-ben Obádovics J. Gyula professzorral együtt Érsek Nándor alapította, aki jelenleg is a Scolar Kiadó ügyvezető igazgatója. Kezdetben kizárólag az oktatás különböző szintjein használható tankönyveket és segédkönyveket jelentettek meg, de a kínálat fokozatosan terebélyesedett: mára már a gyerekkönyvektől a skandináv irodalomig, az ismeretterjesztő művektől a szakkönyvekig terjed.

Studium Plusz Könyvkiadó

Cím: 1047 Budapest, Perényi Zsigmond utca 15.

Szent Gellért Kiadó

Cím: 1053 Budapest, Kossuth L. u. 1.

Szent István Társulat

A Szent István Társulat, amely 1998-ban indulásának 150 éves jubileumára emlékezett, 1848-ban történt alakulásától kezdve máig folyamatosan, megszakítás nélkül létező, mindvégig ugyanazt a célt követő és ugyanazt a funkciót betöltő, s léte első pillanatától kezdve magát ugyanúgy nevezni kívánó legrégibb - mai értelemben vett - könyvkiadó intézmény Magyarországon, illetve a Kárpát-medencében.

Széphalom Könyvműhely

A kiadót az Írók Szakszervezete alapította 1988-ban, 1989 óta működik Széphalom Könyvműhely néven. Elsősorban a kortárs magyar és európai irodalom kiadására jött létre, de az idők során számos szociográfiai, publicisztikai, történeti, művelődéstörténeti, filozófiai, ifjúsági és gyermekkönyvet is kiadtak. Immár több mint 500 címet jelentettek meg. Kiemelt figyelmet fordítanak a fiatalok, a most jelentkező író- és műfordító nemzedékek munkáira is.

Szépirodalmi Könyvkiadó

Az 1950-ben alapított Szépirodalmi Könyvkiadó a kor egyik legnagyobb hazai kiadója volt, mely elsősorban szépirodalmi jellegű kiadók jogutódjaként működött.

Szukits Könyvkiadó

Szukits László által 1929-ben alapított kiadó.

Tericum Kiadó

"A könyv eredeti, a világ másolat - ez a mottónk, meg hogy szívvel kell csinálni, amit csinálunk, ez a lényeg. Mi igyekszünk. És reméljük, az Olvasóink is elégedettek lesznek. Elsősorban a könyveinkkel."

Trivium Kiadó

Az 1991-ben alapított kiadó a szórakoztató irodalomtól a szépségig, egészségig, a kultúrtörténettől a krimiig, pszichológiáig változatos műfajokat kínál olvasóiknak. Témáik kiválasztásánál Illyés Gyula mondatát tartják példaképüknek: "Kinek-kinek találkozni kell az erkölccsel, szépséggel, eszményekkel, hogy a betűdzsungelben ne tévedjen el, s a könyvben megtalálja önmagát."

Typotex Kiadó

A Typotex Kiadó 1989 óta működik, a természettudományos könyvek kiadója, elsősorban a Felsőoktatási Tankönyvpályázatok által megteremtett lehetőségek révén.

Ulpius-ház

1998-ban alapított és 2015-ben csődbe ment könyvkiadó, amely magyar szerzők művei mellett főként nagy sikerű külföldi regények fordításának kiadásával foglalkozott.

Urbis Könyvkiadó

Cím: 2000 Szentendre, Dunakanyar krt. 2.

Ursus Libris Könyvkiadó

A kiadó vezetője 1999-ben kezdett el a könyvkiadással foglalkozni. Az indiai kultúra és a kereszténység köréből kerültek ki az első könyvek, aztán a buddhizmussal és a pszichológiával bővült a tematika. Az elméletibb, tudományos ismeretterjesztő munkák és önismerettel, életmóddal foglalkozó gyakorlatiasabb művek egyaránt helyet kaptak a választékban.

Vad Virágok Könyvműhely

A Vad Virágok Könyvműhely Magyarország egyik vezető képregénykiadója. Céljuk minél több, igényes képregény megismertetése a magyar olvasókkal. Kínálatukban minden korosztály és minden rajzstílus kedvelője megtalálja a neki tetsző képregényt.

Vagabund Kiadó

Cím: 6000 Kecskemét, Pilinszky János u. 5.

Varázsládika Kiadó

Cím: 1075 Budapest, Kazinczy u. 28.

Vince Kiadó

A Vince kiadó elsősorban művészeti monográfiákat, albumokat, társadalom- és természettudományi ismeretterjesztő műveket publikál.

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom